• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel: "Ik vrees fluitconcerten niet"

  Witsel: "De coach weet dat ik liever wat hoger speel."

  Zenit-coach Luciano Spaletti had Axel Witsel meegebracht naar de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd op Anderlecht van vanavond. "Axel zal op zijn favoriete positie alleen nog maar beter worden."

  "Het wordt voor beide teams een heel belangrijke wedstrijd", zei Witsel. "Voor Anderlecht is het de laatste kans, maar wij moeten ook winnen, want we moeten absoluut de volgende ronde halen."

  Door de terugkeer van Denisov speelt Witsel wellicht wat hoger. "De coach weet dat ik graag hoger speel. Hij had me gevraagd om wat lager te spelen. Geen probleem voor mij."

  "We weten allemaal dat Axel liever wat aanvallender speelt", zegt Spaletti, die Witsel tot nog toe vooral als verdedigende middenvelder uitspeelde.

  "Hij moest zich in het begin wat aanpassen, maar is steeds beter gaan spelen. Maar als ik hem als verdedigende middenvelder gebruik, kunnen we zijn aanvallende en scorende kwaliteiten niet benutten. Op zijn natuurlijke positie zal hij alleen maar beter worden."

  Witsel kreeg nog de vraag of hij niet vreest bij elk balcontact uitgefloten te worden. "Nee. Ik denk niet dat ik dat ooit al heb meegemaakt. Maar als ik speel, hoor ik toch niet wat het publiek roept."