• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Hier kon ik mijn eigen ding doen"

  Niels Albert: "Ik houd van dit weer en de modder."

  Niels Albert voelde zich als een vis in het water op het parcours van Plzen. De wereldkampioen bekroonde zijn overwicht met een knappe overwinning. Sven Nys verging het minder goed. "Ik heb mijn edele delen pijn gedaan bij die val en zat niet meer op mijn gemak op de fiets."

  "Ik ben zeer gelukkig", zegt Niels Albert. "Dit was een wedstrijd waarin iedereen zijn eigen ding moest doen."

  "Ik houd van dit weer en de modder. Je moet je op zo'n omloop goed concentreren, want de bochten waren gevaarlijk met die diepe sporen."

  "Je moet constant attent zijn en corrigeren, want een foutje is snel gemaakt. Het kwam aan op techniek en lopen: daar houd ik van."

  "De val van Nys? Die zag ik niet. Ik reed mijn eigen wedstrijd, dan ben ik op mijn sterkst. Hopelijk doet de regen nu ook zijn werk in België, dan is het daar ook weer ieder voor zich."

  "Ik heb nog een heel stuk moeten lopen"

  Klaas Vantornout (2e): "In het begin kon ik niet versnellen, maar ik voelde me steeds beter. Op het einde geraakte ik nog op vijf seconden van Albert, maar ik kwam er net niet bij. Uiteindelijk werd ik tweede, ook mooi. Mijn resultaten dit seizoen mogen er zijn. Ik rijd zeer constant en voel me sterk."

  Kevin Pauwels (3e): "Ik was goed vertrokken, maar het was moeilijk om vol te houden. Ik wist dat ik niet bij Albert zou geraken en op de trappen moest ik Vantornout laten gaan. Op het einde kampte ik dan nog met een defect aan mijn versnellingsapparaat, waardoor ik nog een heel stuk moest lopen. Gelukkig werd ik nog derde. Albert heeft nu de trui, maar er kan nog veel gebeuren."

  "Die commissaris van de UCI stond er met zijn neus op"

  Rob Peeters zag zich de derde plaats door de neus geboord. Hij kreeg een rode kaart van de UCI-commissaris.

  "Door een communicatiefout met de mecaniciens stapte ik in de
  materiaalpost vooraan af. Maar ik zag niemand staan en ben weer op m'n vuile fiets gesprongen en doorgereden", doet Peeters zijn verhaal.

  "Ik heb dus weldegelijk een voet aan de grond gezet, ik heb alleen geen nieuwe fiets genomen, omdat er geen was. Een "stop-and-go": perfect reglementair."

  "Die commissaris stond er nochtans met zijn neus op... Ik verlies hier alles in één klap: veel punten in de Wereldbeker en ik mag nu ook zonder geld weer naar huis tsjoeken."

  Nys: "Mijn edele delen pijn gedaan"

  Sven Nys verachterde door een tuimeling in het begin van de wedstrijd: "Ik zat met één voet niet in het pedaal en verloor mijn evenwicht", zegt Nys. "Ik heb mijn edele delen hard geraakt en de hele koers met pijn gereden. Ik kon meedoen voor de overwinning, maar zat plots niet meer op mijn gemak op mijn fiets en nam de bochten niet meer goed."