• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaenjers: "Maaseik kan nog groeien in CL"

  Brecht Van Kerckhove won zijn debuutmatch in de Champions League.

  Op de eerste speeldag van de Champions League volleybal heeft Maaseik tegen Teruel gedaan wat verwacht werd en kregen Roeselare en Asse-Lennik een pak slaag van een Europese topclub. Marc Spaenjers analyseert de wedstrijden.

  "Voor Maaseik was het belangrijk om die eerste match te winnen, zeker als de tegenstander zwakker wordt geacht", zegt ex-bondscoach en cocommentator bij Sporza, Marc Spaenjers.

  "Maaseik kan nog groeien, vooral op het vlak van automatismen. Dan gaan die kleine foutjes op de belangrijke momenten er nog uit. Zo moeten ze klaar zijn voor de belangrijke match tegen Izmir."

  Jelte Maan was een van de uitblinkers. "Hij startte op de bank na een mindere vorm, maar op de belangrijke momenten heeft hij zijn waarde voor Maaseik toch bewezen."

  Brecht Van Kerckhove won zijn CL-debuut als hoofdcoach. "Dat zijn toch omstandigheden die je nooit kunt leren op een cursus. Hij heeft het goed gedaan en had ook in moeilijke momenten controle over zijn emoties."

  "Macerata kwam te vroeg voor Asse-Lennik"

  Roeselare was een maatje te klein voor Kazan en ook Asse-Lennik kon thuis niet stunten tegen Macerata. "Ik had gehoopt dat Macerata toch wat meer had moeten tonen", zegt Spaenjers.

  "Macerata heeft zo veel talent, techniek en controle, dat die spelers ook op 80% zulke matchen kunnen uitspelen. Het is jammer dat ze geen 100% moesten laten zien."

  "Asse-Lennik kon Macerata niet onder druk zetten. Zo hoefden de Italianen nooit na te denken over andere opties. Daarom houd ik een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd."

  "Zulke matchen komen nog te vroeg voor Asse-Lennik, dat nog meerdere matchen nodig heeft om zijn niveau op te tillen. Ik zag wel individuele lichtpunten die meer in hun mars hebben."