• home
 • video
 • pas verschenen

  Balette wordt interim-trainer van Standard

  Balette (rechts vooraan) neemt voorlopig over bij Standard, dat maandag Jans ontsloeg.

  Standard neemt zijn tijd om een nieuwe coach te zoeken. De Luikse club maakt assistent Peter Balette ad interim hoofdtrainer, tot de opvolger van Jans gevonden is.

  Maandag beëindigde Standard de samenwerking met Jans, die sinds afgelopen zomer coach van Standard was. Standard voerde gesprekken met Felice Mazzu, coach van tweedeklasser Woluwe, maar Woluwe laat zijn coach niet gaan.

  Peter Balette neemt nu voorlopig de rol van hoofdcoach van Standard op zich. Balette is sinds 2011 assistent-coach, eerst onder José Riga en daarna dus Ron Jans.

  Standard staat na elf speeldagen op de twaalfde plaats in het klassement, met nog maar vier overwinningen en al zes nederlagen. Vrijdagavond ontvangt de Luikse club in eigen huis Cercle Brugge, dat laatste staat.

  "Om Standard te helpen"

  Peter Balette maakt meteen duidelijk dat hij Standard-coach ad interim is. "Ik heb geen ambitie om hier hoofdtrainer te worden. Ik doe dit om Standard te helpen", zegt Balette.

  "De voorzitter heeft mij gevraagd deze taak tijdelijk op te nemen. Voor ik toehapte, sprak ik eerst met de andere leden van de staf. Samen besloten we om ervoor te gaan. Ik ben niet bang."

  Balette was erbij toen Jans vandaag afscheid nam van de spelersgroep. "Ron nam de spelers een voor een apart. Het was heel emotioneel. De sfeer was heel gelaten, zelfs triest."