• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard moet zonder fans spelen tegen OHL

  Door de rook lag de topper Standard-Anderlecht (2-1) een tijdje stil.

  Het rookbommenincident tegen Anderlecht kost Standard één competitiewedstrijd zonder supporters. De club moet op 4 november achter gesloten deuren spelen tegen OHL. Standard tekent beroep aan tegen de beslissing.

  Op 7 oktober moest de topper tegen Anderlecht worden stilgelegd toen de bommen Anderlecht-doelman Silvio Proto om de oren vlogen. De Ultras eisten de actie op. Het bondsparket vroeg het parket om alleen de leden van die harde kern één match uit Sclessin te houden.
   

  Het bondsparket vond dat Standard zijn fans in toom had proberen te houden en daarom geen match achter volledig gesloten deuren hoefde, maar daar gaat de Geschillencommissie van de bond niet in mee.

  Die veroordeelde Standard tot een match achter gesloten deuren: op 4 november tegen OH Leuven. De club tekent beroep aan tegen de beslissing.