• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjachtjor Donjetsk verschalkt Chelsea

  Chelsea heeft op de derde speeldag van de Champions League kennisgemaakt met een ploeg in vorm. De titelverdediger verloor in Oekraïne van Sjachtjor. Barcelona had de handen vol met Celtic. Ook Manchester United kreeg de zege niet cadeau.

  Groep E

  Sjachtjor Donjetsk - Chelsea 2-1

  De Oekraïners, ongenaakbaar in de eigen competitie met 36 op 36, grepen Chelsea meteen naar de keel. Al na drie minuten zette Teixeira de 1-0 op het bord.

  Bij Chelsea startte Eden Hazard (foto) op de bank, maar hij mocht al snel invallen na de blessure van Lampard. Ook met Hazard op het veld moest Chelsea het spel ondergaan. Een uitstekende Cech behoedde zijn team voor de rust voor een grotere achterstand.

  Na de koffie lag Hazard aan de basis van de tweede goal van Sjachtjor. De Rode Duivel leed onnodig balverlies op het middenveld en na een snelle counter schoot Fernandinho overhoeks binnen.

  Pas in de slotfase kwam Chelsea er wat meer uit en dat leverde zowaar nog een doelpunt op. Na een voorzet van Ivanovic maakte Oscar de 2-1, maar daar bleef het wel bij.

  "Sjachtjor is een heel sterke ploeg, zeker thuis, en dat hebben ze vanavond ook getoond", moest Chelsea-coach Di Matteo toegeven. "We maken nog altijd kans op de volgende ronde, maar onze volgende wedstrijd tegen Sjachtjor moeten we wel absoluut winnen."

  FC Nordsjælland - Juventus 1-1

  De Italiaanse kampioen beleefde een lastige avond bij Nordsjælland. De Denen voetbalden goed mee, al waren de beste kansen wel voor de bezoekers. Een prima keepende Hansen hield de pogingen van Giovinco uit zijn doel.

  De 1-0 van de thuisploeg kwam uit de lucht gevallen. Bij een vrijschop krulde Beckmann de bal perfect over het muurtje in de rechterbovenhoek, Buffon was kansloos.

  Juventus, dat gelijkspeelde in zijn eerste twee wedstrijden en een nederlaag absoluut wilde vermijden, ging nadrukkelijk op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker. Die kwam er pas tien minuten voor tijd. Invaller Vucinic nam een voorzet ineens op zijn slof.

  "We hadden hier makkelijk kunnen en moeten winnen en toch pakken we maar een punt", zucht Juventus-doelman Gianluigi Buffon. "Zeker na de rust stond er maar één ploeg op het veld. We misten helaas scherpte voor de goal. Met ons niveau van vandaag win je misschien wel in de competitie, maar niet in de Champions League."

  Groep F

  BATE Borisov - Valencia 0-3

  BATE had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen, met onder meer een knappe zege tegen Bayern. Maar tegen Valencia benaderden de Wit-Russen nooit het niveau van die wedstrijd. Soldado opende op slag van rust de score vanaf de stip.

  Na de pauze trok BATE in de aanval. Valencia wankelde even, maar doelman Alves hield zijn team overeind met enkele puike reddingen. Een van die reddingen luidde zelfs de 0-2 in. Na een parade van Alves dweilde Guardado de linkerflank af en de Mexicaan mikte de bal perfect in de loop van Soldado, die in één tijd binnenknalde.

  De wedstrijd was dan al beslist, maar Soldado maakte de avond van Valencia nog iets mooier. Na een fraai een-tweetje met Tino trapte hij zijn derde tegen het net.

  Rijsel - Bayern München 0-1

  Na de opdoffer op de tweede speeldag bij BATE was het resultaat voor Bayern belangrijker dan het spelpeil. De eerste helft op het veld van Rijsel had nauwelijks wat om het lijf, maar toch ging Bayern koffiedrinken met 0-1. Lahm ging neer in de zestien na een licht contact met Digne en Müller plaatste de penalty in de hoek.

  Een alweer onmondig Rijsel kon de nederlaag niet meer vermijden. De ex-club van Eden Hazard kon in zijn laatste elf Champions League-wedstrijden amper één keer winnen.

  Groep G

  Barcelona - Celtic 2-1

  Celtic was erg dicht bij een onverhoopt punt. De Schotten kwamen na een goed kwartier verrassend op voorsprong. Een kopbal van Samaras ging via Mascherano in doel.

  Na een typische Barça-aanval over meerdere stationnetjes zorgde Iniesta voor de 1-1 bij de rust. Na de koffie belegerde Barcelona het doel van Forster, maar die keepte de match van zijn leven of kreeg - bij een schot van Villa - hulp van de paal. Diep in de extra tijd deed Alba Camp Nou ontploffen met een subtiele deviatie.

  "Mijn eerste goal in Camp Nou, voor eigen publiek: geweldig! Ik ben ontzettend gelukkig", sprak matchwinnaar Jordi Alba (foto). "En dan zorg ik nog meteen voor de beslissing."

  Celtic-keeper Forster was er het hart van in. "Dit is klote. Iedereen zit echt in de put. We verdedigden zo goed vanavond, we hadden echt een punt verdiend. Het mocht niet zijn", jammerde hij.

  Andres Iniesta had een andere kijk op de wedstrijd. "Dit doet deugd. Het zou onrechtvaardig geweest zijn als we niet gewonnen hadden. We staan er nu uitstekend voor in onze groep," aldus Iniesta.

  Spartak Moskou - Benfica 2-1

  Spartak, met ex-Anderlecht-verdediger Nicolas Pareja in de basis, maakte een droomstart. Carioca scoorde al na drie minuten. Lima bracht Benfica weer langszij met een rake kopbal. Een owngoal van Jardel zette nog voor de rust de 2-1-eindstand op het bord.

  Groep H

  Manchester United - Braga 3-2

  De Braziliaan Alan maakte het muisstil op Old Trafford met twee goals in de eerste 20 minuten. Na de 0-2 zagen de fans wel eenrichtingsverkeer. Een goal van Hernandez halfweg de eerste helft was het startsein voor de comeback van United.

  Op het uur was Evans (ex-Antwerp) bij de pinken toen Braga een corner niet weg kreeg. De Portugezen kraakten onder de druk. Bij een voorzet vanaf rechts kopte de lepe Hernandez (foto) aan de tweede paal binnen.

  En zo leverde de Mexicaan - die dit seizoen nog niet vaak aan de bak kwam - zijn visitekaartje af. "Hij heeft me aan het denken gezet", moest Manchester United-coach Alex Ferguson toegeven. "Hij traint hard en is heel enthousiast. Ik heb Rooney, Van Persie, Welbeck en Hernandez. Ik weet niet wat ik met hem moet doen nu."

  "Die 0-2-achterstand? Dat is een beetje het verhaal van ons seizoen: slecht beginnen aan een match en goals weggeven. Daarna moeten we het dan rechtzetten. Maar in de spits hebben we wel spelers die dat kunnen."

  Galatasaray - Cluj 1-1

  Op een zompige grasmat was goed voetbal haast onmogelijk. Daar kwam bij dat de eerste helft dramatisch verliep voor de thuisploeg. Eerst verdween een bal van Kapetanos via Nounkeu in doel en wat later liet Melo vanaf de stip de 1-1 liggen. Cluj speelde op dat moment al met zijn tienen na de uitsluiting van Aguirregaray. Met een mannetje moest Galatasaray toch nog tot een kwartier voor tijd wachten op de gelijkmaker. Yilmaz zorgde voor het punt.