• home
 • video
 • pas verschenen

  RSCA: "Een punt bij Zenit zou uitstekend zijn"

  Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock blikken vooruit op Zenit-Anderlecht.

  Anderlecht staat in de Champions League voor een zwaar tweeluik, met de dubbele confrontatie tegen Zenit. Woensdag staat in Sint-Petersburg de eerste confrontatie op het programma. Manager Herman Van Holsbeeck en voorzitter Roger Vanden Stock blikken vooruit bij Sporza.

  "Als we onze ambities willen waarmaken, moeten we minstens 2 op 6 boeken. Liefst zelfs 4 op 6", vertelt Van Holsbeeck aan Sporza. "Daarom zou woensdag 1 punt een uitstekende zaak zijn. We trekken met dezelfde ingesteldheid naar Sint-Petersburg als naar Milaan. Mbokani is er niet bij, we zullen dus een blok moeten vormen dat 90 minuten lang voor mekaar strijdt."

  "Laat ons hopen dat de crisis nog even aanhoudt bij Zenit. Al zal het team op scherp staan. De club heeft zwaar geïnvesteerd voor de Champions League."

  Zenit verloor - verrassend - zijn eerste twee wedstrijden. "Toch blijft het voor mij de sterkste ploeg in onze poule", vertelt voorzitter Roger Vanden Stock.

  "Voor ons is het een slechte zaak dat ze nog geen punt gepakt hebben. We zullen het zeer moeilijk hebben. Zenit wil nog altijd een sterk parcours lopen in de Champions League. Ze zullen dus moeten beginnen te winnen, spijtig genoeg spelen ze nu twee keer tegen ons."

  "Hun twee nieuwe topspelers (Hulk en Witsel, red.) draaien nog niet op volle toeren in het systeem van Zenit. Hopelijk wachten ze daar nog even mee."

  Geblesseerde Bruno zit niet in de selectie

  Massimo Bruno maakt geen deel uit van de selectie voor Zenit Sint-Petersburg. De 18-jarige aanvallende middenvelder is in Anderlecht gebleven om te herstellen van een blessure aan zijn linkervoet. Bruno incaseerde vrijdag tegen Waasland-Beveren een trap en hield daar een serieuze bloedstorting aan over. Cheikhou Kouyaté reisde wel mee naar Rusland. De verdediger liet zich vrijdag vervangen met liesklachten.