• home
 • video
 • pas verschenen

  Evans: "Ik bezocht dokter Ferrari een keer"

  Evans was in 2011 de beste in de Tour.

  Cadel Evans, de Tour-winnaar van 2011, heeft verteld dat hij meer dan tien jaar geleden een bezoek heeft gebracht aan dokter Michele Ferrari. Die speelt een cruciale rol in de grote dopingzaak rond Lance Armstrong. "Maar over doping werd niet gepraat."

  De 35-jarige Evans begon als mountainbiker en stond een tiental jaar geleden klaar om naar de weg over te stappen.

  In het kader daarvan bezocht Evans Ferrari "eenmalig". Evans benadrukt dat nooit over doping gepraat werd. "Ik wou enkel weten of ik voldoende kwaliteiten had om het als wegrenner te maken", zegt Evans.

  "Ferrari werd toen hoog ingeschat door ploegen en managers. Daarom leek het me zinvol bij hem aan te kloppen. Maar op geen enkel moment werd over doping gesproken of merkte ik iets dat illegaal was. Daarna hebben we ook nooit meer contact gehad."