• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Milan-spelers: "Fans, kom a.u.b. naar de derby"

  Zakken de Milan-fans alsnog massaal af naar San Siro voor de derby?

  San Siro is zondag het decor voor de Milanese derby. Door de matige publieke belangstelling hebben de spelers van gastheer Milan een oproep gelanceerd om de fans naar het stadion te lokken.

  Enkele dagen voor de wedstrijd zijn nog maar 55.000 van de 80.000 beschikbare tickets aan de man gebracht. Normaal gezien kan Milan voor de derby tegen stadsrivaal Inter altijd rekenen op een vol huis.

  Maar door de economische crisis en de matige competitiestart hebben de fans dit seizoen maar weinig zin om naar San Siro af te zakken. De club telt dit seizoen 23.765 abonnees, het laagste aantal sinds Silvio Berlusconi in 1986 de club kocht.

  Voor de competitiewedstrijd tegen Cagliari daagden 28.005 supporters op. De Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht kon nog minder fans bekoren: 27.593.

  Omdat de spelers de steun van de supporters wel kunnen gebruiken, hebben ze op de site van Milan een oproep gelanceerd om de "tifosi" te mobiliseren.

  "Supporters, zonder jullie heeft deze derby geen zin. We hebben meer dan ooit jullie steun nodig. Wij verwachten jullie zondagavond om het stadion rood en zwart te kleuren", klinkt het.