• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club: "Inhoudelijk en deontologisch niet correct"

  Georges Leekens over het artikel van Voetbalmagazine: "Ocharme toch."

  Volgens een artikel in Voetbalmagazine heerst er in de kleed- en bestuurskamer van Club Brugge grote verdeeldheid en onvrede over coach Georges Leekens. Leekens en general manager Vincent Mannaert doen het artikel af als onzin.

  "Ocharme toch", antwoordt Georges Leekens op de vraag hoe hij reageert op het artikel. "Eigenlijk mag je daar geen commentaar op geven."

  "Het enige wat ik wel moet doen, is mijn club, supporters, spelers en ons hele beleid verdedigen. Wij zijn met een proces bezig. De weg naar de top is lang en daar horen groeipijnen bij."

  "Maar wij staan goed, hebben onze beste start in 10 jaar gemaakt en zijn heel hard aan het werken."

  Er is dus geen verdeeldheid bij Club Brugge? "Duidelijk niet", zegt Leekens. "Het is duidelijk dat we allemaal samenwerken. Het bestuur en ik, maar ook de spelers. Ook tegenover de supporters."

  "En we zeggen het ook als we fout zijn of een slechte dag hadden. We zoeken geen excuses, ik als coach ook niet. We doen het in deze omstandigheden uitstekend. Er zijn andere woorden dan dat blad nodig om ons te destabiliseren."

  Mannaert: "Kun je moeilijk ernstig nemen"

  General manager Vincent Mannaert reageerde voor de camera van Sporza zo: "Niet alleen slaan ze inhoudelijk de bal mis, deontologisch is het ook niet correct. Ons is nooit om een reactie of toelichting gevraagd. Zoiets kun je dus moeilijk ernstig nemen."