• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boussoufa: "Mikken op de top 3 met Anzji"

  Mbark Boussoufa leidt met Anzji: "We mikken dit seizoen op de top drie."

  Toen Mbark Boussoufa anderhalf jaar geleden Anderlecht ruilde voor Anzji Machatsjkala, werden hier en daar in België de wenkbrauwen gefronst. Maar kijk: Anzji staat op kop in Rusland. "Hiddink maakt mij beter", zegt Boussoufa.

  Mbark Boussoufa maakte bijna zeven seizoenen het mooie weer in België: twee bij AA Gent en 4,5 bij Anderlecht.

  "Toen ik tekende in Rusland, werd ik uitgelachen in België. "Hij doet het voor het geld", werd er geschamperd. Maar intussen lachen jullie niet meer, hè", haalt de Marokkaanse middenvelder zijn gram in Gazet van Antwerpen.

  Zondag was het groot feest na de thuiszege tegen Volga. Anzji werd na tien speeldagen leider. De koppositie maakt heel wat los. "In (de republiek) Dagestan is dit een historisch moment."

  "De blijdschap in ons stadion voelde heel bijzonder aan. Ik heb zelden zo'n intense vreugde gezien als zondag bij onze fans. We speelden niet zo goed, maar na het laatste fluitsignaal barstte een orkaan van geluid los."

  "Voor de mensen betekent het heel wat: voor de grote clubs uit Moskou en Sint-Petersburg staan."

  "We mikken dit seizoen op de top drie"

  Over de titel wil Boussoufa nog niet spreken. "Dat is te vroeg om te zeggen na tien speeldagen. Rusland is België niet, waar in principe alleen Anderlecht, Standard en Club Brugge kampioen worden. Hier heb je CSKA Moskou, Spartak, Lokomotiv, Zenit Sint-Petersburg, Roebin Kazan..."

  "De concurrentie is loodzwaar, deze groep is pas een jaar samen en de trainer is hier ook nog niet zolang. We zijn nog aan het bouwen. Een van de komende jaren willen we de titel pakken, nu mikken we op de top drie."

  "Hiddink maakt mij beter"

  Anzji benadrukte zijn ambities met de komst van coach Guus Hiddink in februari. Boussoufa: "Hiddink is een speciale trainer. Hij bracht veel discipline, structuur en strategie in het elftal."

  "Als we eenmaal op voorsprong staan, zijn we haast niet meer te verslaan. En hij is heel veeleisend. Dat heeft ook mij beter gemaakt. Ook al leg ik veel risico in mijn spel, Hiddink aanvaardt niet dat ik balverlies lijd."

  "Hij eist de perfectie van mij, ook op training. Met succes, want ik sta al op heel wat assists. En het samenspel met Eto'o loopt gesmeerd."

  "Met club naar Europese top groeien"

  Het is duidelijk, Mbark Boussoufa zit goed bij Anzji en hij is van plan er nog een tijd te blijven. "Ik ben hier nog maar een jaar. Ik kan samen met Anzji naar de Europese top groeien. Dat is de ambitie van de club en daar maak ik deel van uit."

  Bij Anzji zitten met João Carlos (ex-Lokeren, ex-Genk) en Mehdi Carcela (ex-Standard) nog twee bekenden uit België.