• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "Club gaat met vertrouwen naar Gent"

  Leekens trekt zondag vol vertrouwen naar het Ottenstadion.

  AA Gent ontvangt zondag leider Club Brugge. Club-coach Georges Leekens weet dat de fans veel belang hechten aan het duel, maar voelt geen druk. "Ik verwacht zondag twee ploegen met vertrouwen aan de aftrap", zegt hij.

  "Het wordt wel een moeilijke match. Het spanningsveld tussen beide clubs blijft bestaan en de zege op Standard was een opsteker voor Gent. Maar wij boekten ook een deugddoende zege tegen Cercle."

  "Tussendoor plaatsten we ons allebei ook nog eens vlot voor de volgende ronde van de Beker van België. Ik verwacht zondag dan ook twee teams met vertrouwen aan de aftrap."

  Intussen blijft Club geplaagd door blessures. Ook tegen Gent zal Leekens moeten puzzelen. "Ik zal Donk en Jørgensen zeker selecteren, maar we moeten kijken wie de aftrap haalt."

  "Jørgensen heeft vrijdag niet meegetraind. Hij wil heel graag spelen tegen zijn ex-ploeg, maar ik hem hem aangeraden naar zijn lichaam te luisteren. Donk trainde dan weer met de handrem op. Ook Blondel is misschien niet fit."

  Jørgensen: "Gent-fans waren niet boos"

  Jesper Jørgensen ruilde afgelopen zomer AA Gent voor Club Brugge. Een blessure houdt hem zondag mogelijk uit de eerste confrontatie met zijn ex-ploeg. "Ik zie wel hoe het loopt als ik kan spelen", blikt de Deense middenvelder vooruit.

  "Gent was mijn eerste buitenlandse club en blijft speciaal. Ik was vorige week bij Gent-KVM en kreeg geen negatieve reacties. Supporters vroegen mij zelfs of ik wilde terugkeren."

  "Via de sociale media kreeg ik na mijn transfer veel negatieve, maar ook veel positieve reacties. Voetbal is emotie en daar moet je je over kunnen zetten. Uiteindelijk deed ook Gent een goed zaak met mijn overgang."

  "Het klopt dat ik naar Club ben gekomen om bovenaan te spelen. We kunnen nog veel verbeteren, maar staan verdiend op kop. We moeten op dit elan doorgaan."