• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoefkens blijft aanvoerder van Club Brugge

  De saga bij Club Brugge heeft een einde. Op verzoek van de andere spelers heeft Carl Hoefkens zijn kapiteinsband weer aanvaard.

  "Op unaniem verzoek van de spelersgroep, die benadrukt met zijn allen samen verantwoordelijk te zijn voor het incident van zondag, heeft Carl Hoefkens met volle overtuiging beslist om de rol van aanvoerder van Club weer op te nemen", laat Club Brugge op zijn site weten.

  "De spelersgroep is klaar om opnieuw als één team en gesteund door de fans voluit te gaan voor de sportieve uitdagingen."

  "Club is blij met deze beslissing de polemiek van de voorbije dagen te kunnen afsluiten", klinkt het nog.

  Na de match tegen Cercle Brugge (4-0-zege) gingen de Club-spelers hun supporters niet groeten, omdat ze na de pandoering in Bordeaux te hard waren aangepakt, zo vonden ze. Daarna kwamen ze op hun besluit terug, maar het kwaad was geschied.

  Hoefkens, een van de orkestmeesters van de actie, nam de volle verantwoordelijkheid en bood maandag zijn excuses aan in een videoboodschap. Hij leverde toen ook zijn band in. Behalve de spelersgroep wilden ook de supporters dat Hoefkens zijn band opnieuw aanvaardde.