• home
 • video
 • pas verschenen

  Rechtszaak Operation Puerto start in januari

  De advocaat van dokter Fuentes is er klaar voor.

  Na zeven jaar onderzoek zijn de speurders eindelijk klaar om hun bevindingen in Operacion Puerto voor de rechtbank te verdedigen. Allerlei kopstukken uit het wielrennen, zoals Manolo Saiz, kunnen twee jaar celstraf krijgen.

  Het is al bijna zeven jaar geleden dat de etterbuil rond de Spaanse sportdokter Eufemiano Fuentes openbarstte. Samen met Manolo Saiz, voormalig ploegleider van Liberty Seguros, en vier anderen werd Fuentes opgepakt op verdenking van bloeddopingpraktijken.

  Een Madrileense rechter kan hen twee jaar cel opleggen. Van 28 januari tot 22 maart wordt de zaak in de Spaanse hoofdstad gepleit.

  In de nasleep van de inval bij Fuentes vielen verschillende rennersmaskers af. Zo werd onder anderen Valverde geschorst. Alberto Contador en Ivan Basso zijn 2 van de 35 opgeroepen getuigen in de rechtszaal. De eerste reed nog voor Liberty Seguros, de tweede gaf toe dat hij zaakjes deed met Fuentes.