• home
 • video
 • pas verschenen

  Arndt gaat met pensioen met wereldtitel

  Judith Arndt mag haar regenboogtrui houden.

  Judith Arndt heeft iedereen overklast in de WK-tijdrit bij de vrouwen. De Duitse werd in Valkenburg voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioene. Het zilver was voor Evelyn Stevens, het brons voor Linda Melanie Villumsen.

  De 36-jarige Arndt vrat de tegenstand op en haalde het met een halve minuut op de nummer twee, Evelyn Stephens uit de Verenigde Staten. Voor Stephens is het de eerste tijdritmedaille in haar carrière.

  Arndt, al goed voor zilver op de Olympische Spelen in Londen, liet overal de snelste tussentijd noteren en had in het slot op de Cauberg nog wat kracht over om de kloof uit te diepen. Ze rijdt nog één koers dit jaar en zet daarna een punt achter haar loopbaan.

  Het laatste plaatsje op het podium was voor de 27-jarige Linda Melanie Villumsen. De Nieuw-Zeelandse greep in Londen nog net naast brons, maar kreeg nu wel een WK-medaille. Vorig jaar was ze tweede geworden, na Arndt (foto). Het is al haar derde bronzen medaille op een WK.

  De vierde en vaak de meest vervelende plaats op een WK was voor Emma Pooley. De Britse moest het net zoals op de Spelen stellen zonder een medaille. In 2010 won ze het wereldkampioenschap tijdrijden nog.

  Een opmerkelijke naam in de top tien is Martina Sablikova. De Tsjechische wereldtopper in het schaatsen werd met haar ruwe stijl negende. Ter informatie: er reden geen Belgische vrouwen mee.