• home
 • video
 • pas verschenen

  Dallas Mavericks stallen Mbenga bij B-ploeg

  In 2011 speelde Didier Mbenga (r) bij de New Orleans Hornets.

  Didier Mbenga (31) gaat opnieuw aan de slag in de Verenigde Staten. Niet bij de Dallas Mavericks. Het NBA-team stalt hem voorlopig bij dochterclub Texas Legends, waar de Belgische basketbalspeler zich kan bewijzen.

  Na zijn passage bij de New Orleans Hornets zat Didier Mbenga zonder club. Nu keert de Belgische basketbalspeler met Congolese roots terug naar Dallas, waar zijn Amerikaanse carrière begon.

  Niet naar de Dallas Mavericks. Het NBA-team stalt Mbenga voorlopig bij dochterclub Texas Legends, waar hij zich kan bewijzen.

  De Texas Legends spelen in de "Development League", een competitie om spelers te laten rijpen en uit te testen voor de NBA.

  "We zijn blij Mbenga opnieuw in Dallas te kunnen verwelkomen", vertelt Donnie Nelson, de manager van de Mavericks. "We hebben voor Mbenga een uitgebreid programma opgesteld als springplank naar de NBA. Tot dan blijft hij voor de Texas Legends spelen."

  Mbenga speelde zeven seizoenen in de NBA, meestal als invaller. In 2009 en 2010 won hij het Amerikaanse kampioenschap met de LA Lakers.