• home
 • video
 • pas verschenen

  Doornik zorgt voor chaos in 3e en 4e klasse

  "Coup de théâtre" in de lagere klassen: vierdeklasser Doornik mag van de kortgedingrechter in derde klasse spelen. De bond bestudeert de uitspraak.

  Doornik spande een zaak aan tegen de KBVB, nadat het in mei vorig seizoen 32 punten afgetrokken gekregen had.

  De club zou fouten hebben gemaakt bij de aansluiting van de Franse speler Lacam. Daardoor zakte de club naar vierde.

  Binnen de bond putte Doornik eerst alle procedures uit, maar vergeefs. De rechter gaf hen nu gelijk.

  De KBVB heeft 48u de tijd om het vonnis, dat een maand geldt, uit te voeren. De zaak moet ook ten gronde behandeld worden.

  "We zijn verplicht om ze in derde op te nemen"

  De bond heeft al kort gereageerd op het vonnis van de rechter: "Door de uitspraak ziet de KBVB zich verplicht om tot nader order de club op te nemen in de derde nationale afdeling", luidde het in een kort persbericht.

  Doornik, dat zijn eerste twee matchen in vierde klasse B  weigerde te spelen, is echter nog niet gerust. De bond kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.

  "Vroeger werd in gelijkaardige situaties geoordeeld dat de reglementaire bepaling wettig is. De bond bestudeert de uitspraak en neemt op korte termijn een beslissing over het beroep", meldt de KBVB.

  Hoe moet het nu verder?

  De bond neemt Doornik dan wel op in derde klasse, maar het is nog onduidelijk hoe het nu praktisch verder moet in derde en vierde klasse.

  In derde klasse zijn er namelijk al zes speeldagen afgewerkt. Er zou een hele nieuwe kalender moeten gemaakt worden. En wat als er een beroep komt, dat Doornik verliest?