• home
 • video
 • pas verschenen

  Devenyns vervangt geblesseerde Vandenbergh op WK

  Dries Devenyns liet zich de voorbije maanden onder meer opmerken in de Tour.

  Het stof over de WK-selectie is nog niet gaan liggen, of bondscoach Carlo Bomans heeft al een wijziging moeten doorvoeren: Dries Devenyns vervangt de licht geblesseerde Stijn Vandenbergh.

  Amper twee dagen geleden maakte bondscoach Carlo Bomans zijn selectie voor de wegrit van zondag 23 september in Valkenburg bekend.

  Stijn Vandenbergh, die de persoonlijke helper moest worden van Tom Boonen en er op zijn vraag ook bij was, kampt echter met een lichte knieblessure.

  In samenspraak met de medische staf van zijn team Omega Pharma-Quick Step werd beslist dat het beter is om hem niet te laten starten.

  Bomans roept Vandenberghs en Boonens ploegmaat Dries Devenyns op als vervanger. Devenyns was een van de vijf reserves.

  Dries Devenyns is tevreden dat hij alsnog mee mag naar Valkenburg. "Ik ben blij", vertelt de vervanger van de geblesseerde Stijn Vandenbergh.

  "Het WK is een groot doel voor mij. Ik wil goed presteren, want het parcours ligt mij wel. Ik denk dat ik zeker mijn bijdrage kan leveren."

  "Na twee koersen in Canada ben ik in vorm. En zaterdag rijd ik nog de GP Impanis. Voor het WK wil ik nog wat extra kilomters doen."

  "Vandenbergh? Ik vind het jammer voor hem. Hij is niet alleen een ploegmaat, maar ook een vriend. Hopelijk herstelt hij snel van zijn blessure."

  Vandenbergh: "Ik wou de ploeg graag helpen"

  "Dit is hard. Maar als je je land verdedigt, moet je 100 procent fit zijn. En dat is niet het geval", zegt Stijn Vandenbergh.

  "Het doet pijn, want het WK is een van de belangrijkste afspraken van het jaar en ik heb goed seizoen gereden. Ik wou het team graag helpen een goed resultaat neer te zetten."

  "Hopelijk zet Dries een goede prestatie neer."

  De nieuwe WK-selectie:

  1. Tom Boonen
  2. Dries Devenyns
  3. Kevin De Weert
  4. Philippe Gilbert
  5. Björn Leukemans
  6. Gianni Meersman
  7. Jürgen Roelandts
  8. Johan Vansummeren
  9. Greg Van Avermaet

  De vier reserves:

  1. Jan Bakelants
  2. Ben Hermans
  3. Nick Nuyens
  4. Jelle Vanendert