• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spektakel sluit de Paralympische Spelen af

  Rihanna was een van de sterren op de slotceremonie van de Paralympische Spelen.

  In Londen is zondagavond met een 2,5 uur durende slotceremonie het doek gevallen over de 14e Paralympische Spelen.

  Het olympische stadion met 80.000 toeschouwers erin genoot met volle teugen van een klank- en lichtspel. Coldplay, rapper Jay Z en Rihanna verzorgden een flink uit de kluiten gewassen muzikale noot in de show die het "Festival van de Vlam" gedoopt werd.

  De Belgische delegatie betrad het stadion onder leiding van amazone Michèle George. De tweevoudige paralympische kampioene droeg de Belgische driekleur.

  De aanwezige 4.200 paralympische sporters uit 164 naties knikten instemmend toen organisator Sebastian Coe met "De schaduw van de beperking is opgeheven" gevleugelde woorden sprak.

  Via Sir Philip Craven, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité, gaf burgemeester van Londen Boris Johnson de vlag aan Eduardo Paes, de burgervader van Rio. In de Brailiaanse stad vinden in 2016 de volgende Spelen plaats.

  België mag terugkijken op succesvolle Spelen

  Deze Paralympische Spelen braken alle records, zowel in ticketverkoop als kijkcijfers. Ook voor de Belgische delegatie werd het een succes, met zeven medailles: drie keer goud, één keer zilver en drie keer brons. Daarmee eindigt België op de 36e plaats in de landenstand.