• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schurter wint het WK MTB, Van Hoovels 28e

  Nino Schurter wint in Saalfelden, Oostenrijk, voor de tweede keer het WK.

  De Zwitser Nino Schurter heeft in Saalfelden, in Oostenrijk, het WK mountainbike gewonnen. Met de broers Lukas en Mathias Flückiger was het podium volledig Zwitsers. Kevin Van Hoovels had pech met zijn zadel en werd 28e.

  In de eerste ronde reden Schurter, de tweede van de Spelen in Londen, Fontana, de derde van Londen, en de Zwitser Giger al weg.

  Van Hoovels maakte een goede start, maar brak in de tweede ronde zijn zadel.

  "In een afdaling ging ik zitten en knapte mijn zadel", reageerde Van Hoovels. "In de materiaalpost is mijn zadel hersteld, maar dat kostte natuurlijk tijd. Zo viel ik terug van de 23e naar de 45e plaats." Van Hoovels, de enige Belg in koers, zette nog een inhaalrace in en werd uiteindelijk 28e.

  Vooraan viel eerst Giger weg en nadien Fontana. Schurter versaagde niet. Hij was duidelijk de sterkste man in koers. Schurter pakte dit jaar ook al de eindzege in de Wereldbeker. Het is zijn tweede WK-goud na dat van 2009.

  Titelverdediger en olympisch kampioen Jaroslav Kulhavy kwam niet in het stuk voor. Hij eindigde dertiende op vier minuten. De Fransman Julien Absalon werd vierde.

  "Zonder die problemen met mijn zadel zat een plaats tussen 15 en 20 erin", zegt Van Hoovels. "Toegegeven, over de benen van Londen (waar hij 19e werd) beschikte ik vandaag niet. Ik was goed, maar zeker niet super."