• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Biglia doet even mee in show van Messi

  Lionel Messi en Argentinië zijn in vorm.

  Argentinië heeft de leiding veroverd in de Amsud, de Zuid-Amerikaanse WK-voorronde. Voor het eerst in 39 jaar klopte het in eigen huis Paraguay in een WK-kwalificatiematch. Het werd 3-1. Colombia versloeg Uruguay.

  Argentinië kwam meteen op voorsprong tegen Paraguay. Na een assist van Higuain schoot Di Maria raak. Paraguay maakte gelijk met een penalty van Fabbro, die geboren werd in Argentinië.

  Higuain strafte een defensieve fout van Paraguay af: 2-1.

  Daarna begon Messi aan zijn show. Een vrije trap belandde op de paal, na een mooie dribbel strandde hij op de andere paal.

  Even na het uur lukte het toch met een knappe vrije trap. In de slotfase mocht Anderlecht-middenvelder Lucas Biglia nog even invallen.

  "We zitten in een goede periode", zegt Barcelona-vedette Lionel Messi. "We moeten op deze manier blijven voetballen. Ik ben blij dat ik voor de verlossing kon zorgen met mijn doelpunt."

  Colombia is veel te sterk voor Uruguay

  Colombia doet weer helemaal mee voor een ticket voor het WK in Brazilië. In het hete Barranquilla verraste het Uruguay met 4-0.

  Atletico-spits Radamel Falcao bracht deColombianen snel op 1-0. Na de rust maakte Gutierrez het af met twee snelle goals. Zuniga kopte de niet eens overdreven 4-0 binnen.

  "Dit was een belangrijke match voor ons. We hadden zo'n prestatie nodig", zegt José Pekerman, de Argentijnse bondscoach van Colombia.

  "We hebben op een heel hoog niveau gespeeld en laten zien dat we iedereen kunnen verslaan. Maar dan moeten we wel elke keer hard werken."