• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UEFA schorst Jovanovic voor Milan-Anderlecht

  Meteen na de match tegen Limassol was er nog geen vuiltje aan de lucht.

  De UEFA heeft Milan Jovanovic woensdag een schorsing van één speeldag gegeven. De Serviër van Anderlecht mist de Champions League-match bij Milan, maar hij wil in beroep gaan. "Mijn straf is onaanvaardbaar."

  De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond schorst Jovanovic voor het incident in de catacomben van het Vanden Stock-stadion na de kwalificatie voor de Champions League tegen Limassol.

  Boze Cyprioten viseerden de kleedkamer van Anderlecht en er werd met flesjes gegooid, Jovanovic wierp er eentje terug.

  De Poolse ref Borski noemde in zijn rapport voor de UEFA Jovanovic als aanstoker. Die ontkent met klem: "Ik weet niet waarom ze mij straffen."

  Jovanovic wil dan ook in beroep gaan, Anderlecht denkt er nog over na. Voor een beroep hebben ze drie dagen. "Mijn straf is onaanvaardbaar", schreeuwt Jovanovic uit in Het Nieuwsblad.

  "Als het nodig is, dan ga ik zelf naar de UEFA om me te verdedigen. Ik zal de beste advocaat van mezelf zijn. Vijf man zag dat ik onschuldig was, maar de UEFA aanvaardt geen getuigen. Ik hoop dat ze me zelfs aan de leugendetector leggen."

  "Waarom ze mij dan straffen? Allicht omdat ze AEL een boete wilden geven en een evenwicht wilden tussen de twee clubs."

  "Maar het zijn de Cyprioten die ons aanvielen. Zij hebben de kleedkamer vernield. Ze waren gefrustreerd door de uitschakeling en begonnen met dingen te gooien. Ik kreeg een flesje op mijn borst en gooide dat terug. Meer niet."

  "Een van hen wilde me slaan en beschadigde zelfs mijn gouden ketting. Dit is compleet onrechtvaardig. Ik wil in beroep gaan, maar zal de beslissing van de club respecteren."