• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hellebaut: "Hoop op afscheid op Memorial 2013"

  Tia Hellebaut: "Op mijn 34e bekijk ik het nieuwe seizoen stap voor stap."

  Tia Hellebaut is morgen een van de blikvangers op de Memorial. Dat wordt mogelijk nog niet haar laatste. "Laten we hopen dat ik volgend jaar mijn afscheid kan hebben op de Memorial", zei de hoogspringster op Studio Brussel.

  Op haar 34e en na haar tweede comeback (telkens na een kindje) zit Hellebaut in de nadagen van haar carrière. "Op mijn leeftijd maak je natuurlijk geen meerjarenplannen meer."

  "Na deze Memorial beginnen we weer aan de voorbereiding voor de winter. Ik wil graag het EK indoor in Göteborg doen. Wat er daarna gebeurt, laat ik in het midden. Dat zal ook afhangen van mijn niveau en eventuele blessures."

  "Ik bekijk het stap voor stap. Ik heb alvast heel veel zin om mijn laatste jaar volledig rond te maken."

  "Mijn vorm is moeilijk in te schatten"

  Hellebaut weet niet goed wat ze morgen kan presteren. "Mijn vorm is moeilijk in te schatten. Ik heb sinds de Spelen niet veel meer gesprongen, maar wel heel goed getraind."

  "Het is wel een drukke week: mijn oudste gaat naar school en het is veel regelen en organiseren. Maar we zien wel. Ik denk dat het zal meevallen."

  Wil ze 2 meter springen, wat ze dit jaar nog niet deed? "Dat lijkt me iets te ambitieus. Maar we gaan er een leuke atletiekavond van maken, dat is het belangrijkste. De Memorial is sowieso iets speciaals, ik denk door de chemie in het stadion."