• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku: "Ik ben niet klaar om te starten"

  Romelu Lukaku: "Ik heb geen last meer van mijn enkel, maar voel me nog niet 100%."

  De Rode Duivels hebben een laatste keer getraind voor hun reis naar Wales, waar ze vrijdag spelen. Nadien zei Romelu Lukaku dat hij niet in de basis zal staan. "Ik voel me niet 100 procent fit." Wilmots denkt eraan om zonder diepe spits te spelen.

  Romelu Lukaku miste het voorbije weekend de laatste match met West Bromwich door een enkelblessure.

  "Ik heb geen last meer van mijn enkel, maar ik voel me nog niet 100 procent. Het heeft dan ook geen zin dat ik in de basis start, niet tegen Wales en niet tegen Kroatië. Ik heb daarover met de coach gesproken", zegt Lukaku.

  Dat betekent niet dat Benteke sowieso in de spits zal starten. "We zien wel wie speelt. Ik heb 25 titularissen", zegt Marc Wilmots.

  De bondscoach houdt zijn aanpak voor zich, maar licht toch een tipje van de sluier. "Ik heb de ploeg bijna in mijn hoofd. Het zou kunnen dat we, net als in de oefenwedstrijd tegen Engeland, zonder echte diepe spitsen aan de partij beginnen."

  Lukaku is immers niet de enige aanvaller met fysieke zorgen. Igor De Camargo kampt met een verrekking in zijn lies. Wilmots wacht af: "Het is nog te vroeg om te zeggen hoe erg het is."

  Benji De Ceulaer en Sébastien Pocognoli waren er niet bij op training. Zij werken een individueel programma af en raken wellicht fit voor de match van dinsdag tegen Kroatïe.