• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Nog één keer alles geven op de Memorial"

  Jonathan en Kevin Borlée lopen vrijdag op de Memorial voor het eerst sinds de Olympische Spelen samen de 400 meter. De broers kijken uit naar de meeting.

  "Met het thuispubliek is dat altijd een speciale wedstrijd voor de Belgische atleten", zegt Jonathan. "Het is ook de Diamond League-finale van de 400 meter, we moeten er dus bij zijn. We kunnen het eindklassement nog winnen. Daar gaan we allebei ook voor, maar als we in de startblokken zitten, zullen we daar niet aan denken."

  "We willen het publiek vermaken met een mooie wedstrijd. Als het even kan met een tijd onder de 45 seconden."

  Na de Memorial zetten de Borlées een punt achter hun seizoen. "We hebben nog hard getraind. We gaan nog een keer alles geven", zegt Kevin Borlée.

  Borlée kwam sinds de olympische finale nog maar één keer in actie, met een derde plaats in Lausanne (in 45"27). "Daar kreeg ik een klopje in de laatste rechte lijn. Na een betere voorbereiding moet ik vrijdag onder de 45 seconden kunnen duiken in Brussel."

  Kirani James is er vrijdag niet bij. De olympische kampioen uit Grenada heeft examens in de Verenigde Staten en zette al een punt achter zijn seizoen.