• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter: "Hockeyers hebben doel gehaald"

  De Belgische hockeymannen werden vijfde in Londen en daar is voorzitter Coudron blij mee.

  De Belgische hockeyploegen hebben hun olympisch toernooi afgesloten. Voorzitter Marc Coudron maakt een positieve balans op. Hij blikt ook positief vooruit naar de toekomst.

  Marc Coudron, voorzitter van de Belgische hockeybond, is tevreden over de prestaties van de Belgische ploegen tijdens de Olympische Spelen. "Zowel de mannen als de vrouwen hebben hun doelstelling gehaald", zegt Coudron.

  De Belgische mannen beëindigden het toernooi met 5-2-winst tegen Spanje en de vijfde plaats. De vrouwen werden 11e, na winst tegen de Verenigde Staten. "Beide ploegen hebben twee weken lang goed gepresteerd", vindt Coudron.

  "De mannen hadden kunnen winnen van Duitsland en Nederland, het kwam aan op details. Die vijfde plaats is zeker verdiend, de 5-2-overwinning tegen Spanje is een mooi resultaat."

  "De langetermijnvisie binnen de hockeybond werpt zijn vruchten af. Over vier jaar in Rio hebben de mannen zeker kans op een medaille", zegt Coudron. "We hebben een heel jonge ploeg, de toekomst is voor ons."

  "Een ook de vrouwen waren hier op hun plaats. Ze hebben altijd gevochten en hebben een mooie overwinning geboekt tegen de VS. Dit is zeker een bewijs van hun vooruitgang. Misschien is in Rio zelfs al een top zes haalbaar", klinkt het bij Coudron.

  Volgend jaar EK in eigen land

  Volgend jaar worden de Europese kampioenschappen voor mannen en vrouwen in België georganiseerd. Eind augustus wordt op de velden van Braxgata in Boom gestreden om de medailles.

  "We koesteren hoge ambities voor het EK in eigen land", zegt Coudron. "Misschien zit er wel goud in voor de mannenploeg."