• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pelé: "Brazilië nog niet klaar voor WK en Spelen"

  Pelé (r) heeft in Londen een eredoctoraat gekregen van de universiteit van Edinburgh.

  Over vier jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Rio de Janeiro. Twee jaar eerder organiseert Brazilië al de Wereldbeker voetbal. "We zijn zeker nog niet klaar", zegt de 71-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé.

  "Eerlijk gezegd: het ziet er niet zo goed uit", zegt Pelé, die de voorbije dagen in Londen was. "Er zijn wat constructieproblemen. Vooral transport en communicatie baren ons zorgen. We zijn zeker nog niet klaar."

  "We hebben maar twee jaar meer om alles op te lossen. Presidente Dilma Rousseff heeft me wel verzekerd dat ze alles zal doen om twee geweldige evenementen te organiseren. We moeten ons aan de wereld bewijzen."