• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Britse zeilkampioen draagt vlag op slotceremonie

  Ben Ainslie debuteerde in 1996 met zilver en won nadien 4 keer op rij goud.

  Ben Ainslie zal de vlag van de Britse delegatie dragen op de slotceremonie van de Olympische Spelen. Ainslie is de meest succesvolle zeiler op de Spelen. Hij won voor de vijfde keer op rij een medaille.

  Ben Ainslie mag morgen voor Groot-Brittannië de vlag dragen op de slotceremonie van de Olympische Spelen. Ainslie won vorige week voor de vierde keer op rij goud in het zeilen.

  Het was zijn vijfde olympische medaille op evenveel deelnames, want in Atlanta in 1996 debuteerde hij met zilver. In Sydney pakte hij het goud in de Laser-klasse. Daarna volgden drie opeenvolgende titels in de Finn-klasse. Daarmee is Ainslie de meest gedecoreerde zeiler ooit.

  De 35-jarige Brit is natuurlijk erg fier. "Er waren zoveel mensen betrokken bij deze fantastische Spelen. Ik wil graag iedereen bedanken: de atleten, de vrijwilligers en de hele natie die ons zo hard heeft gesteund."

  Op de openingsceremonie was baanwielrenner Chris Hoy de vlaggendrager. Ook hij had met zijn twee gouden medailles een aandeel in het grootste Britse medaillesucces sinds 1908.