• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "Wij zullen ons plaatsen tegen Aktobe"

  Racing Genk speelt vanavond vanaf 18u voor een plaats in de laatste voorronde van de Europa League. Tegen het Kazakse Aktobe verdedigt Genk een 2-1-bonus uit de heenmatch. "De hitte mag geen excuus zijn", blikt coach Mario Been vooruit.

  Genk won vorige week voor eigen publiek met 2-1 van Aktobe. De overwinning kwam er niet zonder moeite, Aktobe bleek een taaie tegenstander. In de terugwedstrijd kunnen de Kazakken rekenen op het thuisvoordeel, maar Genk-trainer Mario Been vreest niet.

  "Ik voorspel dat we ons plaatsen voor de play-offs", zegt hij. "Met alle respect voor Aktobe, dit is een groot verschil met Chelsea of Valencia. Er zullen ruimtes vrij komen, want Aktobe moet scoren. Wij zullen onze kwaliteiten uitspelen en die liggen voor een groot deel vooraan."

  "De hitte is hier ondraaglijk, maar het weer of de omstandigheden mogen geen excuus zijn. Wij willen met Genk naar de poules in de Europa League en dan moeten we dit kunnen overwinnen."