• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympische fan krijgt hartaanval in velodroom

  De Britse sportliefhebber Conrad Readman (49) is gestorven nadat hij een hartaanval had gekregen in de Londense velodroom. De man had toegangstickets gekocht voor elke dag van de Spelen.

  Readman was vrijdag in de velodroom om Victoria Pendleton in de keirin en de Britse achtervolgingsploeg bij de mannen aan te moedigen bij hun race naar het goud. De onfortuinlijke man kreeg op dat moment echter een hartaanval en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele uren later.

  De Britse boekhouder was volledig in de ban van de Spelen en had twee weken vrijaf gevraagd om er niets van te moeten missen. Hij was in Londen al naar 15 verschillende disciplines gaan kijken: roeien, tennis, wielrennen, handbal, schermen, zwemmen, duiken, gewichtheffen, waterpolo, beachvolleybal, hockey, boogschieten, voetbal, kano en badminton.

  In een van zijn laatste tweets verwees de 49-jarige Readman naar zijn koninklijke medesupporters, de Britse prins William en zijn echtgenote Kate: "Fantastisch om te zien hoe ook Will en Kate de Britse gouden medailles vieren. Heel het land deelt in de vreugde."

  De man woonde bij zijn moeder in Londen. "Mijn zoon hield zoveel van de Spelen. En deze keer waren ze dan nog in Londen. Hij is gestorven op een hoogtepunt in zijn leven. Ik ben blij dat zijn laatste dagen ook zijn leukste waren. Maar zelf kan ik het niet meer aan om naar de Spelen kijken. De tv blijft uit."