• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grote namen laten zich niet verrassen op 200m

  Usain Bolt verspilde niet te veel energie in zijn halve finale.

  De halve finales van de 200 meter hebben het kaf van het koren gescheiden. Toppers als Blake en Bolt gaan moeiteloos door. De nummers 1 en 2 van de 100 meter wonnen beiden hun reeks.

  De eerste van drie halve finales was het best gestoffeerd. Yohan Blake, Wallace Spearmon en Christophe Lemaitre bikkelden om de twee rechtstreekse tickets voor de finale. Lemaitre trok aan het kortste eind en moest dus nog twee halve finales bang afwachten. Blake (foto) maakte veel indruk: hij kon al na 175 meter uitbollen.

  In de tweede halve finale kwam Usain Bolt in actie. De concurrentie was hier iets zwakker en dus lag de wereldrecordhouder al na de bocht ruim aan de leiding. Ook hij kon het zich veroorloven om naar de finish te tjokken.

  "Ik wou niet te veel energie verspillen", zegt Bolt. "Ik twijfel er geen seconde aan dat ik de finale kan winnen. De 200 meter is mijn favoriete afstand. Ik sta te popelen om te lopen."

  Halve finale 3 was goed voor Jamaicaan 3. Warren Weir krijg echter stevig weerwerk van Nederlander Churandy Martina. Martina ging erop en erover. Hij wordt een van de uitdagers van Bolt en Blake in de finale. Vier jaar geleden dacht hij zilver gewonnen te hebben, maar hij werd nog gediskwalificeerd.

  Finalisten 200 meter

  1. Yohan Blake (Jam) - 20"01
  2. Wallace Spearmon (VS) - 20"02
  3. Christophe Lemaitre (Fra) - 20"03
  4. Churandy Martina (Ned) - 20"17
  5. Usain Bolt (Jam) - 20"18
  6. Anaso Jobodwana (ZAf) - 20"27
  7. Warren Weir (Jam) - 20"28
  8. Alex Quinonez (Ecu) - 20"37