• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Denier: "Genoeg drinken en weinig zon"

  Denier (rechts) verwacht een heksenketel.

  Donderdag speelt Racing Genk tegen het Kazakse FC Aktobe in de derde voorronde van de Europa League. Het verdedigt een 2-1-voorsprong uit de heenmatch. Hulpcoach Pierre Denier waarschuwt voor de weersomstandigheden.

  Racing Genk vertrok vanuit Keulen en moest vijf uur in het vliegtuig zitten voor het voet kon zetten op Kazakse bodem. De spelers moeten ook rekening houden met een tijdsverschil van drie uur.

  De Kazakse hitte kan volgens Genk-hulpcoach Pierre Denier donderdag een extra tegenstander worden. "In de namiddag is het hier 42 graden, 's avonds nog 28. Dat zijn geen ideale omstandigheden, maar dat geldt voor beide ploegen."

  "Misschien zijn de Kazakken de hitte wel wat meer gewend, maar we mogen ons er niet achter verschuilen. Het wordt belangrijk om voor de match goed te drinken en zo weinig mogelijk in de zon te lopen. We zijn hier ook al van dinsdag, om ons goed aan te passen."

  Vorige week had Genk veel last met de Kazakken. "Het is een sterke ploeg, maar dat hadden we vooraf ook zo ingeschat. Het zou een goeie middenmotor in België zijn, van het niveau van Lokeren of Zulte Waregem."

  "Aktobe beschikt over vier of vijf spelers die in onze competitie niet zouden misstaan. Ze zijn al twee ronden ver geraakt in de Europa League, maar het is duidelijk dat wij ons hier willen kwalificeren."

  "Ze verwachten 12.000 fans in tribunes die dicht bij het veld staan. Het kan een echte heksenketel worden, maar het is aan ons om daar goed mee om te gaan."

  Vossen: "Moeten voor goal gaan"

  "Het zal een zware wedstrijd worden, zeker met die warmte, maar dat mag geen excuus zijn", zegt Jelle Vossen op de site van Racing Genk.

  "We hebben een jonge ploeg, maar die beschikt toch al over de nodige ervaring om ook in helse omstandigheden stand te houden. Ik vergelijk het een beetje met de matchen tegen Partizan Belgrado, zowel qua weer, sfeer, tegenstander als druk."

  "We moeten het hoofd koel houden en vol overgave voor minstens één goal gaan. Dat is de enige manier om Aktobe onder druk te zetten en hen bij ons weg te houden. Alleen moeten we erop toezien dat we efficiënter spelen dan vorige week."