• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bos toont zich de snelste in Eneco Tour

  Bos ging snel juichen, maar kon toch standhouden.

  Theo Bos heeft de derde rit in de Eneco Tour gewonnen. De Nederlander rondde het werk van zijn Rabobank-ploegmaats mooi af in de sprint. John Degenkolb strandde in zijn wiel.

  De aankomstplaats van vandaag lag in Genk. Dat inspireerde Matteo Bono. De Italiaan won vorig jaar in Genk en zat ook nu in de goede vlucht. Hij kreeg Laurens De Vreese, James Vanlandschoot en de Brit Alex Dowsett mee.

  Onderweg moesten de renners over de Bemelerberg en de Cauberg, twee hellingen uit de Amstel Gold Race. Maar de hellingen lagen te ver van de finish om het wedstrijdverloop te bepalen. De ploeg van leider Jens Keukeleire controleerde de wedstrijd en de vluchters werden op tien kilometer van de finish gegrepen.

  Rabobank nam het heft in handen en rolde de rode loper uit voor Theo Bos. Marcel Kittel (foto), de winnaar van de eerste rit, reed lek in de slotfase en kon niet meespurten. Bos kwam er goed uit, maar ging iets te vroeg juichen. John Degenkolb naderde snel, maar kwam uiteindelijk toch te laat.

  Jens Keukeleire blijft leider. De Pool Kwiatkowski viel net naast het podium en mist zo de bonificatieseconden die hem de leiderstrui konden opleveren.

  Bos: "Alles verliep volgens plan"

  Theo Bos was tevreden met zijn ritoverwinning. "De laatste 40 kilometer waren zeer lastig, maar alles verliep volgens plan voor ons team. In de sprint verloor ik het wiel van Renshaw, maar ik kon aansluiten bij Degenkolb en dat was mijn redding."

  "Mijn doel was om in deze Eneco Tour een rit winnen. Dat proberen we de komende dagen te herhalen. Mijn doelstelling voor de rest van dit jaar? Elk jaar een koers meer winnen. In 2011 won ik er vijf, misschien nu zes?"

  Keukeleire: "Ploeg controleerde goed"

  Jens Keukeleire behoudt zijn leiderstrui. "Eén bonificatiespurt kan me de leiderstrui kosten, maar mijn ploeg heeft goed gecontroleerd en sterk gereden in de finale."

  "Daarin zetten we alles op Kruopis, die op deze aankomsten veel sneller is. Jammer genoeg was hij dit keer niet zo goed geplaatst."