• home
 • video
 • pas verschenen

  Antjoech wint na prangend sprintduel met Demus

  Antjoech hield in de laatste rechte lijn nipt stand tegen de oprukkende Demus.

  De Russische Natalia Antjoech heeft de olympische titel veroverd op de 400 meter horden. Een ontgoochelde Lashinda Demus greep ondanks een ultieme remonte net naast het goud.

  Lashinda Demus schoot bijzonder snel uit de startblokken, maar ook Natalia Antjoech had het goede ritme meteen te pakken. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de twee zouden strijden voor olympisch goud.

  Antjoech kwam als eerste uit de laatste bocht en dook met een kleine voorsprong op Demus de laatste rechte lijn in. Demus gaf zich echter niet gewonnen en schudde nog een indrukwekkende eindspurt uit haar benen.

  Antjoech liep tegen de verzuring aan terwijl Demus met rasse schreden naderde op de Russische. Die hield evenwel nipt stand en veroverde in een persoonlijk record van 52"70 haar eerste olympische titel. Acht jaar geleden won ze in Athene nog brons op de 400 meter vlak.

  Een zichtbaar ontgoochelde Demus bleef achter met zilver. Achter het ongenaakbare duo veroverde de Tsjechische Zuzana Hejnova het brons.