• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Allyson Felix heerst op de 200 meter

  Allyson Felix verovert goud op de 200 meter.

  Allyson Felix heeft het goud gepakt op de 200 meter. De Amerikaanse was duidelijk sneller dan Shelly-Ann Fraser en Carmelita Jeter. Veronica Campbell, de uittredende kampioene, werd vierde.

  Felix was de favoriete en moest bij het uitkomen nog enkele atletes naast zich dulden, maar in de rechte lijn stond er geen maat op de Amerikaanse. Voor Felix is het haar eerste individuele gouden medaille op de Olympische Spelen. In 2004 en 2008 werd ze telkens tweede op de 200 meter.

  Veronica Campbell, de olympische kampioene van Peking en Athene, viel net naast het podium. Zij werd vierde.

  Winnares Allyson Felix was uiteraard in de wolken met haar gouden plak. "Ik heb hier zo lang op moeten wachten. Ik ben ontzettend blij", lachte de Amerikaanse. "Ik heb nog teruggedacht aan de ontgoocheling van Peking. Ik heb sindsdien een lange weg afgelegd, maar nooit heb ik aan opgeven gedacht."