• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flessenwerper van Bolt is een hersteller van automaten

  De man die voor de start van de 100 meter een plastic flesje naar de startblokken van de atleten gooide, is geïndentificeerd. Het blijkt om een 34-jarige hersteller van automaten uit Leeds te gaan. Hij is vader van 2 kinderen.

  De Londense politie had de man op de avond van het incident al gearresteerd. De man miste wel zijn doel, want Bolt en co merkten niets van het voorval. Mogelijk omdat hij - zo blijkt uit de beelden - niet echt groot van gestalte is.

  Gelukkig werd niemand geraakt en konden de atleten probleemloos starten. De man werd bliksemsnel ingerekend en mocht het gaan uitleggen op het politiebureau.

  Een van de camera's in het olympische stadion was gericht op de tribune vanwaar het flesje vertrok. De beelden kunt u hieronder bekijken.