• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Panthers verliezen ook hun laatste duel

  België verliest met 3-1 van Zuid-Korea.

  De Belgische hockeyvrouwen hebben hun vijfde en laatste groepsduel verloren. Zuid-Korea was met 3-1 te sterk. "Dit is een zware ontgoocheling", beschrijft bondscoach Pascal Kina het gevoel in zijn groep. Vrijdag neemt België het op tegen de VS in een duel om de elfde plaats.

  Van het bemoedigende Belgische spel in de vorige matchen was weinig te merken. De Red Panthers kwamen pas na 25 minuten een eerste keer in de vijandige cirkel en mochten blij zijn dat ze toen nog maar 2-0 achter stonden.

  Kim Jongeun had na acht minuten van dichtbij de score geopend. Op hun vierde strafcorner konden de Zuid-Koreaanse meisjes die verdubbelen. Lee scoorde net op het moment dat de Panthers hun slome start wat te boven waren gekomen.

  Gelukkig was hun eerste helft in niets te vergelijken met het vertoonde spel in de tweede. Toen Erica Coppey de assist van Charlotte De Vos binnensloeg, ging België er weer helemaal in geloven.

  Ze versierden drie strafcorners, maar Stephanie De Groof kon er geen van benutten. Ook Jill Boon zag tussendoor een uitstekende mogelijkheid afgeblokt.

  Doelvrouw Aisling D'hooghe, die België nog tot twee keer toe recht hield, trok in het slot mee naar voren, maar ook zij kon de gelijkmaker niet forceren. Integendeel, Zuid-Korea legde op de tegenaanval de 3-1-eindstand vast.

  De Belgische vrouwen eindigen door deze nederlaag laatste in groep A met twee punten. Ze spelen vrijdag voor de elfde plaats tegen de Verenigde Staten.

  "Tranen wegvegen"

  • Pascal Kina (bondscoach): "Dit is een zware ontgoocheling, dat zie je aan de meisjes. We hadden vandaag zoveel meer verwacht. Onze grootste fout is dat we niet dynamisch genoeg begonnen. En het gebrek aan ervaring op dit niveau komt elke match terug. Maar we zullen hier een waslijst aan lessen uit trekken."
  • Lieselotte Van Lindt (middenvelder): "Ik moet even mijn tranen wegvegen, dit is een grote teleurstelling. Het was moeilijk om druk te zetten en onze tactiek uit te voeren. Na de rust waren we veel agressiever en maakten we meteen een goal. Helaas bleef de tweede uit. Als we wonnen, spelen we vrijdag om de zevende plaats. Een groot verschil met de elfde."