• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Collins bezoekt vrouw en kinderen en moet ophoepelen

  Collins zou aan zijn vijfde Spelen deelnemen.

  De 36-jarige Kim Collins was een opvallende afwezige in de reeksen van de 100 meter. De bond van Saint Kitts en Nevis verbood hem te starten, omdat hij al drie dagen niet te bespeuren was.

  Kim Collins is de wereldkampioen van 2003 op de 100 meter. Vorig jaar was hij nog derde op het WK in Zuid-Korea. In Londen zou hij zijn vijfde olympische 100 meter lopen, een unicum. Maar van dat unicum kwam niks in huis.

  Twee uur voor de start van zijn reeks verraste Collins met deze tweet: "Beste fans, ik lieg niet, ik start straks niet." Daarna voegde hij er aan toe: "Zelfs gevangenen hebben het recht om hun vrouw te bezoeken."

  De olympische bond van Saint Kitts en Nevis zei dat ze Collins de voorbije drie dagen niet gezien of gehoord hadden en daarom ingreep. Collins zet meteen een punt achter deze Spelen, want hij weigert zijn land nog te vertegenwoordigen in andere nummers.