• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jans: "De sfeer is helemaal omgeslagen"

  Al na één match moet Jans een brandje blussen bij Standard.

  De 0-1-nederlaag van Standard tegen Zulte Waregem op de openingsspeeldag heeft in Luik voor beroering gezorgd. "De groep heeft verkeerd gereageerd", zegt trainer Ron Jans

  Standard koos in het tussenseizoen voor Ron Jans als opvolger van José Riga. Met de Nederlandse coach aan het roer leefde de club vol vertrouwen toe naar het nieuwe seizoen. Maar al na één speeldag krijgt die hoop een knauw.

  "Ik vond mijn spelers de voorbije dagen bijzonder timide op training. Een groot verschil met de sfeer tijdens de voorbereiding, toen er veel vertrouwen was", vertelt Jans in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Uit een verlies moet je net inspiratie halen om nog scherper te zijn. Behalve die ene goal waren alle statistieken positief. Alleen de kwaliteit van ons aanvalsspel moet omhoog. Het zou kunnen dat ik tegen Lierse enkele wijzigingen aanbreng."