• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  18-jarige Belg maakt indruk bij Monaco

  Yannick Ferreira-Carrasco beleefde een mooi debuut in het prinsdom.

  Eden Hazard is pas weg, maar de Franse voetbalwereld heeft al een nieuw Belgisch talent ontdekt. Monaco-speler Yannick Ferreira-Carrasco krijgt een halve pagina aandacht in L'Equipe.

  De bijna 19-jarige Ferreira-Carrasco was afgelopen weekend titularis in de eerste competitiematch tegen Tours (4-0), in de Franse tweede klasse. Hij bedankte met een goal en een assist. "Ik wilde debuteren met een doelpunt en dat lukte. Ik heb geluk", zegt hij.

  "Yannick is een ploegspeler die heel goed raad opvolgt", vult zijn trainer Claudio Ranieri aan. De Italiaanse ex-coach van onder meer Chelsea, Valencia, Juventus, Inter en Roma zette Ferreira-Carrasco samen met Nabil Dirar (ex-Club) op de flanken.

  De aanvallende middenvelder doorliep sinds de U15 alle jeugdreeksen van de nationale ploeg en is momenteel een vaste waarde bij de U19. In 2010 verliet hij Racing Genk om zich verder te ontwikkelen in Monaco.