• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Poetin in de tribunes bij Russische judokampioen

  0 / 0
  Vladimir Poetin, president van Rusland en grote judofan, zag vanuit de Londense tribunes hoe zijn landgenoot Chaiboelajev goud veroverde in de categorie -100kg. Na de kamp kwam hij naar beneden om hem persoonlijk te feliciteren.

  Poetin was in Londen voor een onderhoud met de Britse premier David Cameron. Na de politieke gesprekken ging hij een kijkje nemen het ExCel Centre in Londen waar de judoka's in actie komen.

  Een delegatie van militairen en politieagenten begeleidde de president naar de judo-arena. Daar keerden vele fotografen hun rug naar de tatami om foto's te kunnen maken van het Russische staatshoofd.

  De timing van zijn bezoek was goed gekozen, want Tagir Chaiboelajev, een Rus, won het goud in de categorie tot 100 kilogram. President Poetin is een grote fan van de judosport. Hij haalde in zijn jeugd ook zelf een zwarte gordel.