• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clijsters stuit op ijzersterke Sjarapova

  Kim Clijsters: "De Olympische Spelen waren een unieke ervaring."

  Kim Clijsters zal haar carrière afsluiten zonder olympische medaille. Ze verloor in de kwartfinales van een sterke Maria Sjarapova: 6-2, 7-5. "Ik heb kansjes gehad, maar ze was beter", zei Clijsters na haar eerste en laatste Olympische Spelen.

  Kim Clijsters haalde niet haar niveau van de vorige wedstrijden, al was dat wellicht ook de verdienste van Sjarapova. Met haar bekende mokerslagen dwong de Russin Clijsters in het verweer. De talrijk aanwezige Belgen zagen hoe een agressieve Sjarapova al vlug 2-0 uitliep.

  Maar Clijsters, die voor het eerst tegen Sjarapova speelde op gras, knokte zich in de wedstrijd. Ze vond haar ritme, ging langer mee in de rally's en kwam terug tot 2-2.

  Het was slechts een opflakkering, want Sjarapova was niet van plan om Clijsters helemaal in de match te laten komen. De Russische krikte haar niveau nog wat op en dwong onze landgenote in de fout. Met vier spelletjes op rij haalde ze de eerste set binnen.

  Sjarapova ging door op haar elan in de tweede set. Ze liep 3-1 uit, maar een wilskrachtige Clijsters gaf zich niet zomaar gewonnen. Haar service begon plots uitstekend te draaien en Sjarapova begon te twijfelen, zeker toen onze landgenote drie games op rij won.

  Toch slaagde Clijsters er niet in een derde set af te dwingen. Bij 5-5 moest ze opnieuw haar opslag inleveren en in het volgende spelletje maakte Sjarapova het genadeloos af.

  "Spelen waren een unieke ervaring"

  "Sjarapova speelde een erg sterke eerste set. Ze serveerde erg goed en dan is het moeilijk om iets tegen haar te beginnen", begon Kim Clijsters haar analyse.

  "Ik heb wel wat kleine kansjes gehad, maar over het algemeen was zij beter. Ik zat bij de laatste acht en wou meer. Ik heb gevochten tot de laatste bal, maar niet goed genoeg."

  Toch houdt Clijsters ook een goed gevoel over aan Londen. "Het was heel leuk om de Belgische supporters te horen. De Olympische Spelen waren een hele leuke en unieke ervaring."

  "Ik speelde mijn allerlaatste wedstrijd op Wimbledon, maar daar dacht ik niet aan", zei Clijsters, die zich nu opmaakt voor de US Open.