• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Speaker wil geen nieuwe diplomatieke rel

  De man die de turners aankondigt voor de allroundfinale heeft het zekere voor het onzekere genomen. Toen hij Kim Soo-myun moest presenteren, zocht hij vlug even op of het om een Zuid- of een Noord-Koreaan ging.

  Een nieuwe diplomatieke rel werd op het nippertje vermeden, door een heel voorzichtige speaker in de North Greenwich Arena, waar het turnen wordt gehouden.

  De man kondigde Kim Soo-myun aan: "Representing...". En dan viel een stilte, want de man was ineens niet meer zo zeker of Kim een Noord- of een Zuid-Koreaan was. Na een korte opzoekbeurt ging hij voort met excuses, dat hij heel zeker wou zijn.

  Uiteindelijk zei hij het juist: "Representing The Republic of Korea". Bekijk de beelden bij dit artikel.

  Helemaal aan het begin van deze Spelen was er een diplomatieke rel. In het voetbaltoernooi bij de vrouwen werd op het grote scherm in het stadion de Zuid-Koreaanse vlag getoond (foto) voor de Noord-Koreaanse ploeg.