• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sigrid Rondelez beleeft een baaldag in de RSX

  Rondelez kon haar klassement door een valse start niet verdedigen.

  Sigrid Rondelez is op dag twee van het windsurfen niet kunnen opklimmen in het klassement. Ze werd 19e in de eerste regatta en werd door een fout bij de start gediskwalificeerd in de tweede manche. De Spaanse Marina Alabau blijft aan de leiding.

  Rondelez startte goed in de tweede race, maar had in de minuut voor de start wellicht even de startlijn overschreden. Dat is verboden en dus werd ze gediskwalificeerd voor de manche. Een spijtige zaak voor Rondelez, die bij de eerste boei op vierde plek lag en zo uitzicht had op een fikse sprong in het klassement.

  De winst in zowel de eerste als de tweede regatta ging naar de Spaanse Marina Alabau. Ze verstevigt haar leidersplaats in het klassement. Ze telt nu acht punten minder dan de Israëlische Lee-El Korsiz. De Duitse Moana Delle staat voorlopig derde.