• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Claudia Fassaert: "Ga voor halve finale"

  Claudia Fassaert hoopt in Londen op de halve finale.

  Claudia Fassaert is de enige Belgische dressuuramazone in Londen. Ze blikt optimistisch vooruit: "Ik hoop dat ik naar de halve finale ga."

  Claudia Fassaert is een geboren Nederlandse, maar komt sinds 1990 uit voor België. Ze is de enige Belgische amazone die tijdens deze Olympische Spelen zal uitkomen in de dressuur.

  De 42-jarige Fassaert kende wel enkele obstakels voor ze arriveerde. "Om veiligheidsredenen wordt de transportwagen helemaal leeggemaakt als je aankomt. Je mag het park binnen met je paard en vrachtwagen, maar je bagage wordt nagestuurd. Onze bagage was even zoek."

  Wat het sportieve betreft hoopt Fassaert een vervolg te breien aan een goed seizoen. "Ik hoop dat ik naar de halve finale ga, de Grand Prix Special." Om die halve finale te halen moet Fassaert zich bij de beste elf combinaties die niet aan de landencompetitie deelnemen scharen.