• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chinese vrouwen blijven tafeltennis domineren

  Li heeft reden om te juichen: op het beslissende moment neemt ze Ding te grazen.

  China heeft voor de zevende keer op zeven Olympische Spelen het tafeltennis bij de vrouwen gewonnen. Li Xiaoxia was deze keer de gelukkige. Ze versloeg haar jongere rivale Ding Ning met 4-1.

  Met Li Xiaoxia en Ding Ning stonden respectievelijk de nummer 2 en 1 van de wereld tegenover elkaar. Li had de voorbije maanden op de grote momenten steeds haar meerdere moeten erkennen in de iets jongere Ding.

  Maar op het beslissende moment was Li superieur. Li volgt zo haar legendarische landgenote Zhang Yining op, die de voorbije twee Olympische Spelen het goud had gewonnen. De titel is ook een succes voor de voormalige coach van Zhang, die nu trainer is van Li.

  De dominantie van China bij de vrouwen blijft zo voortduren. De vrouwen namen zeven keer deel aan de Spelen en even vaak gingen ze met het goud aan de haal. Vijf keer was er ook een volledig Chinese finale.