• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "Geen cadeautjes geven tegen Aktobe"

  "Het is ons doel om in onze thuismatch een zo goed mogelijk resultaat te boeken", zegt Mario Been.

  Racing Genk lijkt met de Kazakse ploeg Aktobe een haalbare kaart voorgeschoteld te krijgen in de derde voorronde van de Europa League. Toch is coach Mario Been op zijn hoede.

  "We informeerden ons zo goed mogelijk en stuurden ook scouts. We weten dat ze in eigen huis iets meer kunnen", zegt Been over de Kazakken.

  "Het is dus ons doel om in onze thuismatch een zo goed mogelijk resultaat te boeken."

  "Het is een ploeg met kwaliteiten. Ze domineerden ook de match die ze met 4-2 verloren in de vorige ronde tegen de Moldavische ploeg. Toen slikten ze wel vier goals, dat mag donderdag ook, maar dan willen wij wel de nul houden."

  Genk kreeg zondag tegen Cercle wel drie goals. "Dat baart me niet echt zorgen", zegt de Nederlandse coach. "We moeten daarvan leren en donderdag geen cadeautjes weggeven.

  "En voor onszelf ben ik ervan overtuigd dat we per match toch x aantal kansen zullen creëren. En dan komt het erop aan dat het vizier op scherp staat. We moeten er toch proberen een paar in te schieten."

  Vossen: "Ook Kazakken kunnen voetballen

  "De spelers beseffen dat deze matchen superbelangrijk zijn", vertelt  Jelle Vossen.

  "We mogen de tegenstander zeker en vast niet onderschatten. Zelfs al komen ze uit Kazachstan, ze kunnen voetballen. We moeten op onze hoede zijn."

  "Het besef is er, want we willen allemaal doorstoten naar de Europa League-poules."