• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eventingruiters zorgen voor eerste Duitse goud

  Michael Jung hielp de Duitse eventingploeg aan het goud.

  Duitsland heeft de landencompetitie in het eventing gewonnen. De wereld- en Europese kampioen maakte zijn favorietenrol waar. Het was pas de eerste gouden medaille voor Duitsland tijdens deze Spelen.

  De Duitse eventingploeg was als grote favoriet aan de Olympische Spelen begonnen. Na de dressuur ging het team dan ook meteen aan de leiding. En na de crosscountry bouwden ze hun voorsprong verder uit.

  Op de slotdag kwam de overwinning op geen enkel moment in gevaar. De drie beste Duitse combinaties bleven foutloos in de jumping en bezorgden Duitsland zo het goud.

  Michael Jung, Ingrid Klimke, Sandra Auffarth, Dirk Schrade en Peter Thomsen zorgden pas voor de eerste gouden medaille voor Duitsland tijdens deze Olympische Spelen.

  België was niet meer in de running voor de landencompetitie. Daarvoor hadden drie combinaties moeten deelnemen aan de jumping, maar door het afhaken van Rigouts en Vanspringel eerder vandaag, was dat voor België dus niet meer het geval.