• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Boegbeeld" Tom Daley grijpt naast medaille

  Tom Daley (r) haalt geen medaille voor eigen publiek.

  Het Britse duiktalent Tom Daley heeft in het synchroonduiken met zijn partner Peter Waterfield een medaille aan zijn neus zien voorbijgaan. Daley en Waterfield lagen op koers voor eremetaal, zelfs goud, maar ze gooiden hun ruiten in met één slechte sprong.

  Op zijn 14e kon Tom Daley zich al meten met de wereldtop in het duiken. De verwachtingen voor een topprestatie in "zijn" Londen waren dan ook hooggespannen. De telegenieke Daley was niet weg te slaan uit de media de voorbije maanden.

  Op het synchroonduiken vanaf de 10-meterplank werd Daley gekoppeld aan de ervaren Peter Waterfield, die in Athene nog zilver haalde op dit onderdeel. De start van het duo was veelbelovend. Na de eerste drie sprongen lagen ze aan de leiding.

  Maar toen ging het mis. "Als je zo'n sprong mist in dit deelnemersveld, dan weet je dat het voorbij is", was Daley realistisch. De weg voor een Chinese medaille lag zo open. Cao Yuan en Zhang Yanquan werden tot de laatste sprong op de huid gezeten door een Mexicaans duo, maar met hun laatste sprong veegden ze alle twijfels weg.

  De Chinese dominantie in het duiken blijft zo voortduren. In Peking wonnen de Chinezen op één na alle gouden medailles.