• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Merckx: "Podium halen wordt moeilijk voor VdB"

  Eddy Merckx liet aan tafel bij Lieven Van Gils zijn licht schijnen over de voorbije Tour. De vijfvoudige Tour-winnaar vond het geen grootse Tour, maar wel een grote winnaar. "Wiggins is de verdiende winnaar. Daar bestaat geen enkele twijfel over", zegt Merckx. Over Van den Broeck: "Hij is wat te beperkt."

  Eddy Merckx loopt niet hoog op met deze editie van de Tour. "Het was een speciale ronde, niet erg spannend. De renners treft geen schuld, maar de organisatie heeft de hoge bergen veel te ver van de aankomst gelegd. Dat stoorde me toch wat", zegt Merckx."

  "Maar Wiggins is de verdiende winnaar, zonder twijfel. Hij heeft de Tour gewonnen zoals ook Miguel Indurain dat destijds deed."

  Merckx is blij met de prestatie van Jurgen Van den Broeck. "Chapeau voor wat hij gedaan heeft. Het wordt voor hem wel moeilijk om ooit het podium te halen. Hij leeft 200% voor zijn vak en ik gun het hem echt. Maar hij is te beperkt in het tijdrijden en heeft geen versnelling bergop zoals bijvoorbeeld Van Impe."